Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hagymakrémleves sárgarépás hagymagombóccal recept

Hagymakrémleves sárgarépás hagymagombóccal recept

A Hagymakrémleves sárgarépás hagymagombóccal hozzávalói:
A leveshez:
70-80 dkg hagyma
3-4 sárgarépa
3 babérlevél
3 dl tej
1 liter húsleves

bors
curry
3 evőkanál olaj

A gombócokhoz:
5-6 kanál gríz
2-3 kanál liszt
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem zöld apróra vágva
2 tojás

bors
1, 5 liter víz
vegeta

A tálaláshoz:
6-8 dió pucolva és pirítva


A Hagymakrémleves sárgarépás hagymagombóccal elkészítési módja:
A sárgarépát egy egy nagy fej hagymát felaprózok. Az olajon mindkettőt puhára párolom, majd leszűrve félreteszem hűlni. Az olajat felöntöm a húslevessel, majd beleteszem a negyedekre vágott hagymát és a babérleveleket és főzni kezdem. A leszűrt párolt hagymát és sárgarépát megszórom a grízzel és a liszttel, ráöntöm a tojásokat, megsózom és borsozom, majd belereszelem a fokhagymákat és hozzáadom az apróra vágott petrezselyemzöldet. Egy félkemény masszát keverek, majd 10 percig pihentetem. 1, 5 liter vizet felteszek a tűzre, belekeverek 1 evőkanál vegetát, majd ha forr, akkor beleszaggatom a gombócokat. A beleszaggatott gombócokat 10 percig kis lángon, fedő alatt főzöm, majd 15 percig pihentetem a tűzről levéve. Közben ha megfőlt a hagyma, kiveszem a babérleveleket és a fele levet leöntöm, de félreteszem. A fazékban lévő főzővízbe öntöm a tejet és turmixszal simára keverem. Ha nem elég sűrű, akkor a félretett főzőléből még öntök vissza. A tűzre feltéve sózom és borsozom, majd curryt is adok hozzá. Összeforralom a gombócokkal és tálalom a pirított dióbéllel.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hagymakrémleves sárgarépás hagymagombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook