Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancstorta piskótával recept

Narancstorta piskótával recept

A Narancstorta piskótával hozzávalói:
kb. 80 db babapiskóta
18 dkg kristálycukor
2 narancs leve és héja
2,5 dl tej
5 cl Cointreau (narancslikőr)

Krémhez:

25 dkg vaj
2,5 dl tejszín
4 tojás sárgája
egy kevés vaníliás cukor
néhány csepp narancsolaj
darált dió
tejszín
kakaópor
piskóta a díszítéshez


A Narancstorta piskótával elkészítési módja:
A narancsokat forró vízzel megmossuk, szárazra töröljük, majd úgy hámozzuk meg, hogy minél több fehér belső héj maradjon a gyümölcsön. A narancshéjat a cukorral és 2 dl vízzel 8-10 perc alatt sziruppá főzzük. Hozzáadjuk a narancslevet, hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a tejet és a Cointreau-t. A tejszínt a tojás sárgájával és egy kevés vaníliás cukorral, meg a narancsolajjal forró vízfürdőbe állítjuk és gyakori keverés mellett hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük. Egymás után belekeverjük a narancskrémet és a szirupot, majd újra habosra keverjük. A babapiskótákat igen rövid időre cukrozott tejbe mártjuk és kibélelünk velük egy tortaformát. A krém egy részét belekenjük, ráterítünk még egy réteg áztatott babapiskótát, majd ismét krémet kenünk rá. Addig ismételjük ezt az eljárást, amíg a hozzávalók mind elfogynak. Ügyeljünk rá, hogy a legfelső réteg piskóta legyen. A tortát 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd óvatosan kivesszük a formából. A torta alsó szélét beszórjuk darált dióval, a torta tetejét pedig tejszínhabbal díszítjük. Forró vízbe mártott és szárazra törölt késsel vágjuk fel ezt az ünnepi csemegét.

12 szeletre való adag.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancstorta piskótával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook