Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Lencsesaláta gombával recept

Lencsesaláta gombával recept

A Lencsesaláta gombával hozzávalói:
90 g lencse
500 ml forró víz
300 g gomba
2 gerezd fokhagyma
2 csipet chili pehely
3 evőkanál olívaolaj
0.5 db citrom leve

bors


A Lencsesaláta gombával elkészítési módja:
A lencsét a vízzel és pár csipet sóval felrakjuk főni egy edényben. Időnként megkevergetjük, ha szükséges, akkor öntünk hozzá még vizet. (kb 20-25 perc alatt puhára főzzük) Miközben fő a lencse a gombákat felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben, kevés olívaolajon elkezdjük megpirítani a gombaszeleteket. Kb. 10 percig pirítjuk őket, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a chilipelyhet Pár perc után hozzáfacsarjuk a citrom levét, adunk hozzá még kevés olívaolajat és borsot, pici sót, majd hozzákeverjük a lencsét is.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A lencsesaláta gombával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook