Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Aszalt szilvával töltött kacsa recept

Aszalt szilvával töltött kacsa recept

Az Aszalt szilvával töltött kacsa hozzávalói:
1 konyhakész pecsenyekacsa, kb. 1,8 kg
2 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
250 g magozott aszalt szilva
1/4 l vörösbor
1/2 kg alma
2 evőkanál citromlé
1/4 l húsleves(kockából is lehet)
4 evőkanál olaj


Az Aszalt szilvával töltött kacsa elkészítési módja:
A kacsát megmossuk, megszárítjuk, és kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük. Az aszalt szilvát vörösborban addig pároljuk, amíg felszívja a levet. A meghámozott almákat nyolc részre vágjuk, kimagozva összekeverjük a citromlével, majd az asztalt szilvával is, és ezzel megtöltjük a kacsát. Olajat forrósítunk, és a kacsára öntjük. Előmelegített sütőbe rakjuk, és időnként meglocsoljuk a húslevessel. Másfél-két óra alatt készre sütjük. Párolt lila káposztával, sült burgonyával tálaljuk.


Kategória: Karácsonyi receptek


Az aszalt szilvával töltött kacsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook