Csekkszelet recept

A Csekkszelet hozzávalói:
Diós lap
4 tojás
10 dkg darált dió
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 ek. lekvár
6 ek. víz
1 kk. szódabikarbóna
Máz
10 dkg vaj
2 ek. kakaó
2 kanál porcukor
Krém
2 teáskanál zselatin
1 csomag vaníliás cukor
6 ek. liszt
2 tojás
fél liter tej
30 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 csomag babapiskóta
lehűtött fekete kávé


A Csekkszelet elkészítési módja:
Diós lap: 4 tojás, 10 dkg. darált dió, 20 dkg. cukor, 20 dkg. liszt, 1 ek. baracklekvár, 6 ek. víz, 1 kk. szódabikarbóna. A tojások sárgáját, a lekvárt, a vizet jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, diót, a cukrot, végül a keményre felvert tojásfehérjéket. Közepes nagyságú tepsiben (25x37) megsütjük. Krém: 1 csomag vaníliás cukor, 6 ek. liszt, 2 tojás, fél liter tej, ebből sűrű pépet főzünk. Annyit változtattam rajta, hogy langyos tejben kevertem el, 2 teáskanál zselatint és belekevertem a krémbe, így főztem sűrűre, nagyon jó lett így a krém. 30 dkg vajat, 25 dkg. porcukrot habosra keverjük és a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk. A diós lapot, ha kihűlt, kettévágjuk, az alsó lapra rákenjük a krém felét. Sorba rátesszük a kávéba mártott babapiskótát, majd a krém másik felét és erre a diós lap másik része. A tetejét csokimázzal lehet bevonni. Máz: nem kell főzni csak felmelegíteni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csekkszelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook