Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Vajbabfőzelék burgonyával recept

Vajbabfőzelék burgonyával recept

A Vajbabfőzelék burgonyával hozzávalói:
vajbab
burgonya

őrölt bors
tejföl
liszt
pici cukor
kevés citromlé
olaj
1/2 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma felaprítva
1 kávéskanál fűszerpaprika


A Vajbabfőzelék burgonyával elkészítési módja:
A burgonyát megmossuk, felkockázzuk. A vajbabot is megmossuk, végeit levágjuk, és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2, 5 cm) aprítjuk. Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fűszerpaprikával lehintjük, és mehet bele a zöldbab és a burgonya is. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot. Sózzuk, és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a vajbab puha nem lesz. Kevés őrölt borssal, pici cukorral ízesítettem. Olajon kevés liszttel és a zúzott fokhagymával híg rántást készítünk, paprikával meghintjük, vízzel felengedjük, és a főzelékbe öntjük, elkeverjük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük, citromlével ízesítjük, rottyantunk egyet rajta, és kész is.


Kategória: Főzelékek receptjei


A vajbabfőzelék burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook