Érsek szelet recept

Az Érsek szelet hozzávalói:
A tésztához:
50 dkg liszt
12 dkg vaj
2 tojás
10 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 dl tej
A töltelékhez:
50 dkg alma
őrölt fahéj
fél kis üveg ribizlilekvár
1 tojás a tészta kenéshez


Az Érsek szelet elkészítési módja:
A lisztet a vajjal morzsoljuk el, adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a sütőport, a tejet. Jól dolgozzuk össze, és fél órára tegyük a hűtőbe. Osszuk 3 egyenlő részre, és formázzuk cipó alakúra. Lisztezett deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastag téglalappá, fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe. Rakjuk meg a vékony szeletekre vágott almával, és szórjuk meg őrölt fahéjjal. A következő réteg tésztára kenjük a simára kevert ribizlilekvárt, és a tetejére kerül a harmadik tésztalap. Kenjük meg a felvert tojással, majd előmelegített sütőben süssük pirosra. Hűtsük ki, vágjuk téglalap alakúra, és ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Érsek szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook