Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Borsós-gombás rizottó recept

Borsós-gombás rizottó recept

A Borsós-gombás rizottó hozzávalói:
1 fej vöröshagyma
10 dkg szalonna (bármilyen lehet)
1 konzerv zöldborsó
1 üveg szeletelt gomba
2 csésze rizs

bors
ételízesítő


A Borsós-gombás rizottó elkészítési módja:
A szalonnát - ha szükséges - kevés olaj vagy zsír hozzáadásával üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megpirítjuk. Ráöntjük a zöldborsót és a gombát (lé nélkül), jól elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. Ezután hozzáadjuk a rizst, és alacsony lángon megfőzzük. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint ételízesítővel fűszerezzük. A vizet, ha szükséges, utánatöltjük, míg megfő a rizs. Végül feljebb vesszük a lángot/fokozatot, és állandó kevergetés mellett pirítjuk pár percig.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A borsós-gombás rizottó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook