Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Sajttal sütött burgonya recept

Sajttal sütött burgonya recept

A Sajttal sütött burgonya hozzávalói:
60 dkg lisztes burgonya
2 gerezd fokhagyma
só,
bors,
20 dkg ementáli sajt
2,5 dl tejszín,
zsiradék és
zsemlemorzsa a tálhoz


A Sajttal sütött burgonya elkészítési módja:
A nyers burgonyát meghámozzuk, megmossuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk (legegyszerűbb uborkaszeletelőn); a fokhagymát megtisztítjuk és szétnyomkodjuk; a sajtot nem túl finomra reszeljük; egy tűzálló tálat kivajazunk, és zsemlemorzsával beszórunk. Egy kevés fokhagymát szórunk az előkészített tálba, és rétegesen rátesszük a burgonya felét; ezután sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, rátesszük a sajt felét, majd a burgonya másik felét; ezt ismét sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, rászórjuk a sajt másik felét; végül leöntjük tejszínnel, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on 50-60 percig sütjük.

Egytálételként vacsorára, (de köretként rostonsültekhez, sült bárány- vagy marhahúshoz, igaz, az már nem a vegáké) egyaránt kitűnő.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A sajttal sütött burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook