Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gesztenyés csirkecomb gyümölcsös rizzsel recept

Gesztenyés csirkecomb gyümölcsös rizzsel recept

A Gesztenyés csirkecomb gyümölcsös rizzsel hozzávalói:
4 db csirkecomb
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg alma
csirke fűszersó
30 dkg főtt, tisztított gesztenye
2 szál zöldhagyma
1 db chilipaprika
2 dl tejszín
kevés olaj
A körethez:
25 dkg rizs
8 dkg vegyes aszalt gyümölcs
3 dkg vaj


A Gesztenyés csirkecomb gyümölcsös rizzsel elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vékonyra szeleteljük. A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk. A felszeletelt zöldségeket tepsibe tesszük, és erre ültetjük a fűszerezett combokat. Meglocsoljuk olajjal, öntünk alá kevés vizet, és 200 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük 25-30 percre. Amikor megsült, kivesszük. A szaftját edénybe szűrjük. Hozzáadjuk a vágott zöldhagymát, a darabolt gesztenyét, a kikapart, vékonyra vágott chilit, és összeforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, kiforraljuk, s ha szükséges, sózzuk. A rizst hagyományos módon megpároljuk. Az apróra összevágott aszalt gyümölcsöket vajjal, kevés vízzel összefőzzük, majd a kész rizzsel elkeverjük. Tálaláskor tányérra tesszük a rizst, rá a csirkecombot, és rá illetve mellé a gesztenyés szószt.


Kategória: Húsételek receptjei


A gesztenyés csirkecomb gyümölcsös rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook