Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rétegezett gombás hús gyömbéres édesburgonya pürével recept

Rétegezett gombás hús gyömbéres édesburgonya pürével recept

A Rétegezett gombás hús gyömbéres édesburgonya pürével hozzávalói:
80 dkg csirkemell
25 dkg trappista sajt
1 dl tejföl
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál fűszerpaprika

bors
2 db nagyobb édesburgonya
2 evőkanál vaj
csipetnyi őrölt gyömbér


A Rétegezett gombás hús gyömbéres édesburgonya pürével elkészítési módja:
A csirkemellet vékony szeletekre felvágjuk. Kevés borsot és sót szórunk a húsra. A só mennyiségére érdemes odafigyelni, mert a sajt és gomba is sós lesz egy kicsit. A gombát megpucoljuk és felszeleteljük. A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, aztán fűszerpaprikát szórunk rá, egy kis vizet öntünk hozzá. Hozzáadjuk a gombát, és megpároljuk. Egy közepes méretű jénai tálat kikenünk olajjal, és kirakjuk egy sor hússal, majd a gomba felét rákenjük, és megszórjuk sajttal. Aztán egy újabb réteg hús következik, majd újabb sor gomba és sajt, végül a hús és a tejföl, amit egyenletesen szétkenünk a hús tetején. Előmelegített sütőben 200 fokon alufóliával lefedve 20 percig sütjük, majd 10 percig pirítjuk. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük, aztán összetörjük pürének. Vajat adunk hozzá, és őrölt gyömbérrel ízesítjük. Melegen tálaljuk, ünnepi alkalmakkor habzsákkal formázhatjuk az édesburgonya pürét.


Kategória: Húsételek receptjei


A rétegezett gombás hús gyömbéres édesburgonya pürével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook