Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Aprópecsenye Sztroganoff módra recept

Aprópecsenye Sztroganoff módra recept

Az Aprópecsenye Sztroganoff módra hozzávalói:
60 dkg sertésszűzpecsenye
1 közepes fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg gomba
25 dkg ecetes uborka
10 dkg füstölt szalonna
2 ek.liszt
1 babérlevél
2 csipet morzsolt kakukkfű
2 ek. paradicsompüré
1 dl száraz fehérbor
10-15 szem kapribogyó
2 dl tejszín
1 ek. mustár

bors
1-2 kk. citromlé


Az Aprópecsenye Sztroganoff módra elkészítési módja:
A húst 2 cm-es csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra, a gombát szeletekre, az ecetes uborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát apróra felkockázzuk, és a hagymával együtt üvegesre pirítjuk. Megszórjuk a húst a liszttel, a hagymára dobjuk, folyamatosan keverve 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, az áttört fokhagymát, a babérlevelet, a kakukkfüvet, a paradicsompürét, a bort, az ecetes uborkát, végül a kapribogyót, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (20 perc). A húshoz öntjük a tejszínt, majd mustárral, sóval, frissen őrölt borssal és citromlével ízesítjük, és éppen csak összeforraljuk. Párolt rizs,vagy burgonyapüré,illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


Az aprópecsenye sztroganoff módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook