Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Wellington csirke recept

Wellington csirke recept

A Wellington csirke hozzávalói:
2 csirkemell

lilahagyma lekvár (hozzávalók és elkészítési leírás lentebb)
kakukkfű
1 kész leveles tészta, felengedve
olaj vagy zsír
a kenéshez:
1 tojás

A lilahagyma lekvárh hozzávalói:
4-5 nagy fej lilahagyma
3-4 evőkanál méz
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olaj (jobb az olíva olaj)
1 dl vörösbor

bors
cukor


A Wellington csirke elkészítési módja:
A hagyma lekvárhoz a megtisztított hagymát vékonyra karikázzuk, gyűrűire szedjük. Magas falú serpenyőben a mézet világosbarnára karamellizáljuk, és a hagymát beleszórjuk. Addig kevergetjük, míg a hagyma kissé összeesik. Az ecetet, a bort és az olajat egy edényben összekeverjük, a hagymára öntjük, és erős tűzön 10 percig főzzük. (Oda kell rá figyelni, mert könnyen odakaphat.) Sóval, cukorral ízesítjük, csipetnyi borssal fűszerezzük. (Hűtőben sokáig eláll, amit nem használunk fel a csirkéhez.) Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a besózott csirkemellek mindkét oldalát. A felengedett tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A közepére kenünk a hagyma lekvárból (bőségesen), rátesszük a húst, megszórjuk kakukkfűvel, majd ráhajtjuk a tésztát. A szélét levágjuk, majd a levágott résznél az ujjunkkal összecsípjük, hogy sütésnél ne jöjjön szét. A két csirke csomag tetejét felvert tojással lekenjük, és mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe, 20-25 percre.


Kategória: Húsételek receptjei


A wellington csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook