Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Céklás rizottó recept

Céklás rizottó recept

A Céklás rizottó hozzávalói:
1 csésze barnarizs
50 deka cékla
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 csésze zöldség lé
ízlés szerint só
1 mk. őrölt bors
1 cs.zöldpetrezselyem
10 dkg kecskesajt
5 deka vaj


A Céklás rizottó elkészítési módja:
A céklát puhára főzzük, majd apró csíkokra vágjuk. Az olajon a hagymát és fokhagymát pár percig dinszteljük, ezután hozzáadjuk a rizst, és állandó kevergetés mellett kicsit pirítjuk. Ezután felöntjük zöldség lével, és puhára pároljuk. Ha a rizs puha, hozzákeverjük a céklát, és belekeverjük a vajat. Tálaláskor rámorzsoljuk a friss kecskesajtot és meghintjük az apróra vágott zöldpetrezselyemmel.


Kategória: Köretek receptjei


A céklás rizottó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook