Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Adventi csokis fenyők recept

Adventi csokis fenyők recept

Az Adventi csokis fenyők hozzávalói:
A tésztához:
30 dkg liszt
25 dkg margarin
12 dkg porcukor
5 dkg darált dió
1 tojássárgája
1 citrom héja
csipet só
A tetejére:
10 dkg tejcsokis tortabevonó


Az Adventi csokis fenyők elkészítési módja:
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük. Félujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és fenyőfákat, csillagokat szúrunk ki belőle. Közepes tűznél 25-30 perc alatt készre sütjük. Miután kihűltek, tortabevonó csokival díszítjük úgy, hogy az oldalukra is jusson. Mielőtt a csoki megdermedne, kókuszreszelékbe mártjuk, de csak az oldalukat. A csillagokat csokicsíkokkal díszítjük. Finom és mutatós sütemény, karácsonyfadísznek is megfelel. Jó pár nappal az ünnep előtt is megsüthető, sokáig eláll.


Kategória: Karácsonyi receptek


Az adventi csokis fenyők elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook