Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Patiszonfőzelék recept

Patiszonfőzelék recept

A Patiszonfőzelék hozzávalói:
2 db patisszon (nagyobb)
1 közepes fej vöröshagyma
só ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
1 púpozott ek finomliszt (finom)
150 g tejföl
1 csokor kapor (zsenge)


A Patiszonfőzelék elkészítési módja:
A patiszonokat sugár irányban nagyobb cikkekre vágjuk, meghámozzuk, az esetleges magokat kikaparjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát is nagylyukú reszelőn lereszeljük, és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a patiszont, és csak annyi vízben, ami szinte el se lepi, lefedve feltesszük főni. Sózzuk, és összekötözve hozzáadjuk a kapor vatagabb részeit. A kapor leveleit pedig apróra vágjuk. Mikor a patiszon már puha (ez max. 5 perc), a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és néhány kanálnyi főzővízzel, majd ezzel behabarjuk a főzeléket. Hozzáadjuk az apróra vágott kaporlevelet, és 1-2 perc alatt készre főzzük. Ha kell, utánasózunk. Tálalás előtt kivesszük belőle az összekötözött kaporszáracskákat.


Kategória: Főzelékek receptjei


A patiszonfőzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook