Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Lúdláb torta Emyke módra recept

Lúdláb torta Emyke módra recept

A Lúdláb torta Emyke módra hozzávalói:
5 db tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 dl olaj
2 evőkanál kakaópor

A krémhez:

3 csomag vaníliás puding + 3 kanál cukor
10 dkg étcsokoládé
7 dl tej
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 kis üveg meggy befőtt vagy fagyasztott meggy
15 dkg tortabevonó
olaj


A Lúdláb torta Emyke módra elkészítési módja:
5 tojás sárgáját 5 evőkanál porcukorral 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 5 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót, és a 5 tojás felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt 35x27 cm-es tepsiben 180c-on 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral felfőzzük, tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A kihűlt tésztára a krém felét rákenjük, majd rátesszük a meggyet és a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét beletesszük az olajat és rákenjük a krém tetejére. 2 órára hűtőbe tesszük!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A lúdláb torta emyke módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook