Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Császármorzsa Briell-módra recept

Császármorzsa Briell-módra recept

A Császármorzsa Briell-módra hozzávalói:
10 dkg búzadara
7 dkg liszt
2,5 dl tej
fél citrom leve
1 nagy marék mazsola
2 db tojás
2 evőkanál porcukor
4 dkg vaj
csipet só


A Császármorzsa Briell-módra elkészítési módja:
A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük, belereszeljük a citromhéjat is. Jön még hozzá a mazsola és a só. Ezt a masszát néhány órára a hűtőben állni hagyjuk. Amikor kivettük, a tojások sárgáját hozzákeverjük, majd a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzáforgatjuk. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és a masszát beleöntjük. Alacsony hőfokon sütjük, nem kell megkeverni! Amikor a tészta alja megpirult, akkor négyfelé vágjuk egy fakanál segítségével és átfordítjuk őket. Amíg a másik oldala sül, apránként egyre kisebbekre daraboljuk. Így lesz morzsalékos. Az a lényeg, hogy minden oldalról szépen átpiruljon.

Forrón tálaljuk!
Porcukorral meghintve, vagy sárgabarack lekvárral is finom, de ajánlom, hogy próbáljátok ki vaníliaöntettel! :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A császármorzsa briell-módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook