Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cseh túrólepény recept

Cseh túrólepény recept

A Cseh túrólepény hozzávalói:
20 dkg túró
2 evőkanál tejföl
7 tojás
12 dkg finomliszt
10 dkg kristálycukor
2 dl rum

vaníliás cukor
porcukor
vaj

töltelék:
10 dkg szilvalekvár
1 teáskanál rum
1 csípet őrölt fahéj


A Cseh túrólepény elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk.A túrót finom szitán áttörjük.Hozzákeverjük a sárgákat,a tejfölt a rumot és a cukrot.1 csípet sót és a víníliás cukrot.A lisztet a túróhoz keverjük,és végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. tarkedli sütőben megolvasztjuk a vajat és kanál segítségével lepényeket szaggatunk amit mindkét oldalukon aranybarnára sütünk. Töltelékként rummal és fahéjjal elkevert szilvalekvárt használunk.Ezt kenjük be 2 lepény közé. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tarkedli sütő:4 méllyedéssel ellátott serpenyő


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A cseh túrólepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook