Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Körtés-pulykás saláta recept

Körtés-pulykás saláta recept

A Körtés-pulykás saláta hozzávalói:
Körtés-pulykás saláta

4 nagy marék vegyes zöldsaláta
4 szál újhagyma
2 körte
4 evőkanál majonéz
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál szezámmag
1 gerezd fokhagyma
4 szelet pulykamell
2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
1 evőkanál olaj
4 evőkanál reszelt parmezán sajt


A Körtés-pulykás saláta elkészítési módja:
A salátaleveleket megmossuk, megszárítjuk. A hagymát és körtét felaprítjuk. A majonézt, a mustárt, a szezámmagot és a hagymát összekeverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A pulykamellet és a kenyeret apró kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, a húst és kenyeret hirtelen átpirítjuk benne. Tányérra tesszük a salátát, rászórjuk a pirított húst és kenyérkockákat, ráöntjük az öntetet. Végül megszórjuk a parmezánnal.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A körtés-pulykás saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook