Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Kakaókrémes palacsinta vaníliás mártásban recept

Kakaókrémes palacsinta vaníliás mártásban recept

A Kakaókrémes palacsinta vaníliás mártásban hozzávalói:
A palacsintához:

20 dkg finomliszt
1 csipet só
2 tojás
2 dl tej
2 dl ásványvíz vagy szódavíz
fél dl olaj

A krémhez:

1 tojás
3 ek cukor
1 ek kakaó
1 ek liszt
2 dl tej
3 dkg vaj
vaníliás cukor
reszelt narancshéj

A mártáshoz:

4 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
4 tojássárgája
6 dkg porcukor


A Kakaókrémes palacsinta vaníliás mártásban elkészítési módja:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. A palacsintasütőben kevés olajon 1 merőkanálnyi tésztát egyengetünk el, majd mindkét oldalát szép világosra sütjük. A krém készítése: A tojást elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a lisztel, a kakaóval, a hideg tejjel, és állandóan keverve sűrűre főzzük. A tűzről levéve belevegyítjük a vajat és a narancshéjat. A kisült palacsintákra a krémből egy evőkanálnyit csíkban rárakunk, a palacsintákat felcsavarjuk, meghintjük porcukorral. Ez a krém kb. 10 db palacsintához elegendő. Vaníliás mártás készítése: A krémhez 1 dl hideg tejben elkeverjük a pudingport. A többi tejet a vaníliás cukorral melegedni tesszük. A tojássárgákat habosra keverjük a 6 dkg porcukorral, hozzáadjuk a pudingos hideg tejet, aztán hozzászűrjük a vaníliás meleg tejet, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük. Hagyjuk langyosra hűlni. Tálalásnál teszünk egy kevés vaníliamártást a tányérra, a palacsintákat elvágjuk, felállítva a mártásba rakjuk, beszitáljuk vaníliával ízesített porcukorral. Gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A kakaókrémes palacsinta vaníliás mártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook