Epertorta 2 recept

Az Epertorta 2 hozzávalói:
Tészta:

4 tojás
28 dkg cukor
1,5 dl tej
1,5 dl olaj
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Krém:

2 csomag eperpuding
6 dl tej
0,5 l Meggle cukrászhab
vanília aroma

Díszítésnek:

kb. 3 dl Meggle cukrászhab
eper
csoki


Az Epertorta 2 elkészítési módja:
A piskótához a tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgáját, az olajat és a tejet. A lisztet külön összekeverjük a sütőporral, és kicsinyenként hozzákeverjük a masszához. Ezt egy 28 cm átmérőjű tortaformába tesszük, és körülbelül 30-35 perc alatt, 180 fokon megsütjük. A krémhez a pudingot a 6 dl tejjel felfőzzük, ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot. (Én nem tettem, mert a habtejszínnel összekeverve így is finom íze lett.) Felverjük a tejszínt, majd jól összeturmixoljuk a kihűlt pudinggal, hogy szép sima legyen. Ízlés szerint adhatunk hozzá vanília aromát. Ezzel a krémmel töltjük a 3 felé vágott piskótánkat. A külsejét bevonjuk a tejszínnel, és fantáziánk szerint díszítjük. Egyszerű és egyben nagyon finom torta.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epertorta 2 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook