Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Omlós krémes 1. recept

Omlós krémes 1. recept

Az Omlós krémes 1. hozzávalói:
Tészta:

30 dkg liszt
7 dkg margarin
10 g szalalkáli
2 ek porcukor
annyi tej, hogy a tészta összeálljon

Krém:

25 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)


Az Omlós krémes 1. elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi hátoldalán. 180 fokon kb 8-10 perc alatt. Halvány sárgák legyenek a lapok. Ne süssük túl! Amikor levesszük a tepsiről vigyázzunk, mert nagyon törékenyek. A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd ha langyosra hűlt kihabosítjuk a margarinnal és a cukrokkal, majd a citromhéjat is belekeverjük. Leteszünk egy lapot, rákenjük a krém felét, még egy lap, a maradék krém és az utolsó lappal befedjük. Porcukorral megszórva pihentetjük egy éjszakát, majd másnap szeleteljük.

Tipp:

A krémbe lehet tenni citromlevet is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az omlós krémes 1. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook