Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Chilis-csokoládés torta recept

Chilis-csokoládés torta recept

A Chilis-csokoládés torta hozzávalói:
Tésztához

12 dkg Rama Vajas íz
18 dkg liszt
6 dkg porcukor
1 tojássárgája
Krémhez

3 dl tejszín
10 dkg csokoládé
3 tojássárgája
6 dkg cukor
1 narancs reszelt héja
ízlés szerint chilipor


A Chilis-csokoládés torta elkészítési módja:
A porcukrot, a lisztet elkeverjük, a puha Rama Vajas ízt felaprítjuk, elmorzsoljuk a liszttel, a tojássárgáját hozzáadjuk, és tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és akkora kört vágunk ki belőle, amekkorával a formánkat ki tudjuk bélelni. A felesleges részeket újra összegyúrjuk és felhasználjuk. 180 C-ra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. A tojássárgáját a cukorral és a tejszínnel kis lángon gyorsan, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg el nem kezd sűrűsödni: ekkor levesszük a tűzről, nehogy rántotta jellegű legyen. Belekeverjük az aprított csokoládét, a chilit és a narancshéjat. A meleg krémet egyenletesen a kisült linzertésztára simítjuk, majd hűtőben dermesztjük. A tetejét friss tejszínhabbal, eperrel vagy chilivel díszíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A chilis-csokoládés torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook