Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládés keksztekercs recept

Csokoládés keksztekercs recept

Elkészítési idő 45 perc

A Csokoládés keksztekercs hozzávalói:
A tésztához:
50 dkg darált háztartási keksz
2 kanál lágy vaj
1 kanál rumaroma
3 kanál cukor
kb. 2 dl tej
1 kanál kakaó

A krémhez:
10 dkg ét tortabevonó csokoládé
5 dl tej
2 db tojássárga
2 kanál cukor
3 nagy kanál liszt

A tetejére:
1 kanál kakaó
kevés tej
1 kanál margarin
1 kanál porcukor


A Csokoládés keksztekercs elkészítési módja:
A tésztához a hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, ne legyen nagyon lágy, mert mikor tekerjük fel, akkor nagyon berepedezik és szét esik. Kekszmorzsával meghintett nyújtódeszkán vékonyra nyújtsuk ki. A krémhez egy kevés tejjel alaposan keverjük el a cukrot, a tojássárgáját és a lisztet. A tejet tegyük fel a gázra, majd mikor felforrt, adjuk hozzá az elkevert tojássárgáját. Lassú tűzön kevergetve főzzük sűrűre. Vegyük le a gázról, majd adjuk hozzá az előzőleg mikróban felmelegített tortabevonó csokit, alaposan keverjük el. Mikor félig kihűlt a krém, kenjük meg vele tésztánkat, és tekerjük fel. A mázhoz gázon pár perc alatt főzzük össze a hozzávalókat, kenjük a süteményre, és ha megdermedt, szeletelve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládés keksztekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook