Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vaníliapudingos-meggyes pite recept

Vaníliapudingos-meggyes pite recept

A Vaníliapudingos-meggyes pite hozzávalói:
A piskótához:
12 tojás
12 evőkanál porcukor
12 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
1 üveg magozott meggy
A krémhez:
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére:
1 üveg meggybefőtt leve
1 csomag vaníliás pudingpor


A Vaníliapudingos-meggyes pite elkészítési módja:
Klasszikus piskótatésztát készítünk, nagyméretű tepsibe öntjük, a tetejére szórjuk a meggyet, és előmelegített sütőbe téve 20 percig sütjük. A krémhez felforraljuk a tejet, és belefőzzük a pudingport. Kikeverjük a vajat a cukorral, és amikor kihűlt a puding, összeelegyítjük. A meggylevet is felforraljuk, és belefőzzük a pudingport (nem kell hozzá cukor!). Ha mindez kész és kihűlt, akkor megkenjük a tészta tetejét a krémmel, végül rákanalazzuk a piros pudingos krémet. Néhány órát hagyjuk dermedni, majd szeletelve, felkockázva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vaníliapudingos-meggyes pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook