Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Chilis/fokhagymás sült pulykanyak recept

Chilis/fokhagymás sült pulykanyak recept

A Chilis/fokhagymás sült pulykanyak hozzávalói:
(2 személyre)

1 kg jó húsos-vastag pulykanyak
chilis/fokhagymás szósz
frissen őrölt fekete bors

2-3 ek. kókuszolaj


A Chilis/fokhagymás sült pulykanyak elkészítési módja:
A pulykanyakat 2-3 cm-es karikákra (a csigolyánál) összevágom. A chilis/fokhaymás szósszal, őrölt fekete borssal, sóval bepácolom és attól függően, mennyi időt tudok rászánni, hűtőben hagyom pácolódni. Most ez nem volt több fél óránál, de így is finom lett!:) Egy serpenyően felforrósítottam a kókuszolajat. A pulykanyakak mindkét oldalát jó alaposan átsütöttem, szép piros színt kaptak. Ekkor egy kevés vizet (lehet alaplé is, ha van kéznél) öntöttem alá és fedő alatt addig pároltam, amíg a nyakon lévő hús megpuhult. Ekkor levettem a fedőt és a nyakakat zsírjára sütöttem. A vízből (alapléből) inkább többször öntsünk alá egy keveset, hogy a végére ne maradjon alatta sok lé.


Kategória: Húsételek receptjei


A chilis/fokhagymás sült pulykanyak elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook