Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Saláta spenótól, céklából és narancsból recept

Saláta spenótól, céklából és narancsból recept

A Saláta spenótól, céklából és narancsból hozzávalói:
4 db cékla
2 db narancs
1 csomag spenót
7 dkg feta sajt
5 dkg olasz dió
3 kk. balzsamecet
2 kk. dijoni mustár
1 kk. méz
0,7 dl extra szűz olívaolaj
Csipet étkezési só
Csipet őrölt bors


A Saláta spenótól, céklából és narancsból elkészítési módja:
Az egyik narancsot meghámozzuk. Kisebb tálba rakjuk, hozzáadjuk a balzsamecetet, a dijoni mustárt és a mézet. Az egészet összekeverjük habverővel, miközben apránként olívaolajat adagolunk hozzá. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A céklákat bekenjük egy kevés olívaolajjal, majd megszórjuk sóval és borssal. Mindegyik céklát betekerjük alufóliába, és a sütő rácsára tesszük. Körülbelül 60-70 percig sütjük. Kivesszük a sütőből,leszedjük az alufóliát, és nagyjából 30 percig hűlni hagyjuk. Amikor a céklák már kihűltek, meghámozzuk, és körülbelül 0,5 centiméter vastag szeletekre vágjuk őket. Fűszerezésükhöz sót és borsot használunk. Közben kifilézzük a másik narancsot, azaz megtisztítjuk a héjától és a hártyás részeitől. A diót felvágjuk. A spenótot tálba tesszük, meglocsoljuk egy kevéssel a korábban elkészített öntetből, összekeverjük, majd tányérra rakjuk. A tálba, amelyben a spenót volt, beletesszük a felszeletelt céklát, szintén meglocsoljuk az öntettel, összekeverjük, és a spenótra helyezzük. A tetejére narancsdarabkákat, morzsolt feta sajtot és olasz diót rakunk. Végül meglocsoljuk az egészet a maradék öntettel.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A saláta spenótól, céklából és narancsból elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook