Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Krumplis gombóc recept

Krumplis gombóc recept

A Krumplis gombóc hozzávalói:
3 db nagy, főtt krumpli
25 dkg liszt
1 db tojás
1 evőkanál fagyos zsír
1 csipet só


A Krumplis gombóc elkészítési módja:
A krumplikat héjukban megfőzöm, megpucolom, krumplinyomóval összetöröm. A lisztet összemorzsolom a krumplival, majd hozzáadom a felvert tojást, sót, zsírt. Gyors mozdulatokkal összegyúrom, kisodrom. Felszeletelem és nagyobb diónyi gombócokat formálok belőle. Lobogó, sós vízben jó 10 percig főzöm a gombócokat. Nem kell leöblíteni!

Az egyik legfinomabb köret készíthető belőle főzelékek, káposztás ételek mellé. Tésztájából készülhet még: levesbetét, nudli, barátfüle, töltött gombóc, valamint tócsni-szerűen is kisüthető zsiradékban.


Kategória: Köretek receptjei


A krumplis gombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook