Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Paleo répatorta recept

Paleo répatorta recept

A Paleo répatorta hozzávalói:
A piskóta hozzávalói

3 db tojás
100 g mandulaliszt (lehet darált mandula is)
100 g lenmagliszt (akár lehet ez is csak mandulaliszt)
200 g reszelt sárgarépa
100 g xilit (vagy csak méz)
50 g méz
1 teáskanál gluténmentes sütőpor
1 ek őrölt szegfűszeg
1 csipet só
1 kávéskanál szerecsendió

A mézes hab hozzávalói

1 db tojásfehérje
1 csipet só
2 teáskanál víz (vagy gyümölcslé)
3 ek méz
vanília ízlés szerint


A Paleo répatorta elkészítési módja:
A piskótához A sütőt előmelegítjük 150 fokra, légkeveréses fokozatra. (Én már mindent így sütök, mert akkor nem szárad ki, nem is ég meg, és a közepe is megsül.) Ne feledjük, hogy ezeket a liszteket mindig tovább kell sütni. Kettéválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. Először felverjük a fehérjéket a csipet sóval, aztán a sárgáját a mézzel, xilittel, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Ezeket persze a robotgéppel keverjük. Aztán hozzáöntjük a fehérjét, és szép mozdulatokkal elkeverjük úgy, hogy ne törjön össze a fehérje. A massza lehet, úgy tűnik majd, hogy nem akar összeállni, de össze fog! 18 cm-es formát kivajazunk. Beleöntjük a masszánkat, és megsütjük. Ezen a fokozaton lesz 1 óra. Amikor elkészült, kivesszük, persze óvatosan, és utána készítjük el hozzá a krémet. Akinek nincs kedve a krémhez, az se baj, anélkül is isteni! Lehet kísérletezni, hogy kettévágjuk, és lekvárt bele, meg ilyenek... ezt már a fantáziára bízom. A mézes habhoz Egy edényben vizet forralunk, erre rakunk rá egy kisebb edényt, és a vízgőz segítségével főzzük meg a krémünket. Összekeverjük a tojásfehérjét, vizet vagy gyümölcslevet a csipet sóval. (Ha több krém kell, értelemszerűen még 1 fehérjét belerakunk.) Felverjük az összekevert tojásfehérjét a vízgőz felett, amíg már megtartja a hab az alakját. Utána adagoljuk hozzá a mézet, és verjük tovább. Most adjuk hozzá a vaníliát is, ha szeretnénk, de anélkül is nagyon jó. Amikor már csúcsot hagy a habverő, készen is vagyunk. sütési hőfok: 150°C sütési mód: hőlégkeveréses tepsi mérete: 18 cm


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A paleo répatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook