Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Paradicsomos burgonyafőzelék recept

Paradicsomos burgonyafőzelék recept

A Paradicsomos burgonyafőzelék hozzávalói:
80 dkg nyers,tisztított burgonya
4-5 nagyobb, nyers paradicsom, kb. fél kg.,vagy paradicsomlé, v. sűrített paradicsom hígítva
ízlés szerint cukor,
só,
1 csokor zeller zöld,
kis fej reszelt vöröshagyma
szükség esetén 1 ek. étk. keményítő


A Paradicsomos burgonyafőzelék elkészítési módja:
A vékonyra szeletelt burgonyát a lehéjazott és feldarabolt paradicsommal felteszem főni, vagy felöntöm annyi paradicsomlével, amennyi éppen ellepi. (A nyers paradicsomokat kicsit megnyomkodom, hogy levet eresszenek, ne keljen vizet adni hozzá.) Teszek bele reszelt vöröshagymát és zeller zöldet. Sózom, ízlés szerint cukrozom és addig főzöm, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor kissé összetöröm a burgonyát a burgonyanyomóval, ezzel sűrítem. Ha mégis szükség lenne még egy kis sűrítésre, étkezési keményítővel sűrítem. Feltét lehet főtt hús, sült hús, fasírt, sült virsli, tócsni, stb.


Kategória: Főzelékek receptjei


A paradicsomos burgonyafőzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook