Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurtos pohárkrém recept

Joghurtos pohárkrém recept

A Joghurtos pohárkrém hozzávalói:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
3 dl natúr görögjoghurt (vagy más, kissé sűrűbb állagú natúr joghurt)
1 bio citrom
fagyasztott (nyáron friss) gyümölcsök (málna, eper, szeder, meggy)
cukor/édesítő
pattogatott amaránt


A Joghurtos pohárkrém elkészítési módja:
A tejszínt habbá verjük, ízlés szerinti cukorral. A mascarponét keverjük ki a joghurttal, és reszeljük bele a citrom héját, adjuk hozzá fél citrom levét. Ízlés szerint édesítjük, majd óvatosan belekeverjük a felvert tejszínhabot. Kelyhekbe rétegezzük a krémet, a gyümölcsökkel, a tetejére krém kerüljön, melyet megszórunk pattogatott amaránttal, majd pár szem gyümölccsel díszítjük.

Savanykás gyümölcs illik hozzá, én málnával és meggyel készítettem. A krémet mézzel is édesíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A joghurtos pohárkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook