Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vaníliás kókuszkocka recept

Vaníliás kókuszkocka recept

A Vaníliás kókuszkocka hozzávalói:
1 bögre liszt
1 bögre kókuszreszelék
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 cs sütőpor

Krémhez:
4 dl tej
1 vaníliás pudingpor
5 ek cukor
20 dkg vaj


A Vaníliás kókuszkocka elkészítési módja:
Az alapanyagokat összekeverjük csomómentesre, és kivajazott és lisztezett/teflonos tepsibe (kisebbbe, kb. A4-es méretűbe) vagy tortaformába öntjük. Kb. 20-30 perc alatt 180 fokon arany színűre sütjük. Szigorúan megvárjuk, hogy kihűljön, mielőtt kivesszük a tepsiből/tortaformából. Középen kettévágjuk, hogy 2 lapot kapjunk. Lehet 2 részletben is sütni, úgy nem kell átvágni. Krém elkészítése: A 4 deci tejet a pudinporral csomómentesre keverjük, megfőzzük, ha kész, tűzről levéve néha megkeverve langyosra hagyjuk hűlni. Eközben a vajat a cukorral habosra keverjük. Ha már langyosra hűlt a puding, habverővel hozzákeverjük a cukros margarint. Összeállítás: Megkenjük vastagon az alsó lapot, ráhelyezzük a felsőt, majd azt is vékonyan megkenjük. Kockára vágjuk. Díszítésként megszórhatjuk kókuszreszelékkel. sütési hőfok: 180°C sütési mód: hőlégkeveréses


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vaníliás kókuszkocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook