Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Almás-hagymás saláta recept

Almás-hagymás saláta recept

Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Almás-hagymás saláta hozzávalói:
egészséges, inkább savanykás alma
lilahagyma
trappista sajt
tartáros öntet
dió


Az Almás-hagymás saláta elkészítési módja:
Az almát megtisztítom, negyedelem, majd a magházat kivágom, de a héját rajta hagyom. Éles késsel vékony cikkeket vágok, amiket rögtön a kiszemelt tálba helyezek körkörösen, ízlésesen elrendezve. Az almacikkekre vékony karikára szeletelt lilahagymát rakok, 3-4 evőkanál tartáros öntetet locsolok, és meghintem reszelt sajttal. A sorrendet betartva addig ismétlem a műveletet, amíg a tálam engedi. A végén vastagon beterítem reszelt sajttal és egészséges, fél diószemekkel díszítem. A hűtőben legalább két órát pihentetem, hogy az ízek összeérjenek.

A hozzávalók a készítendő mennyiség függvényében tetszés szerint állíthatóak össze.
Nagyon finom.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az almás-hagymás saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook