Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Chilis-szójás csirkemell recept

Chilis-szójás csirkemell recept

A Chilis-szójás csirkemell hozzávalói:
1 csirkemell
őrölt chili
szójaszósz
méz


A Chilis-szójás csirkemell elkészítési módja:
Kb. 1 dl szójaszószt egy tálba öntünk, ebbe 1-2 evőkanál mézet és chilipaprikát teszünk ízlés szerint (én kb. 1 lapos kávéskanálnyit szoktam, de aki csípősen szereti a húst, az belezuttyinthat többet is) Ebbe a pácba tesszük a besózott hússzeleteket, megforgatjuk, s 30-60 percig állni hagyjuk. Kisütjük, és krumplipürével tálaljuk.

A méz rákaramellizálódik a húsra, míg a szójaszósz egy cseppet kesernyés, a chili pikáns, a húst pedig mindezek porhanyóssá teszik.
Különleges és nagyon-nagyon finom.


Kategória: Húsételek receptjei


A chilis-szójás csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook