Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kacsamell steak szilvás párolt káposztával recept

Kacsamell steak szilvás párolt káposztával recept

A Kacsamell steak szilvás párolt káposztával hozzávalói:
0.5 kis fej káposzta (fehér)
5 dkg aszalt szilva
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
1 ek méz
1 ek vaj
A steakhez
2 db kacsamell (bőrrel együtt)
só ízlés szerint


A Kacsamell steak szilvás párolt káposztával elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 190 C°-ra. A káposztát felszeleteljük, daraboljuk. Vajon megdinszteljük, majd megfűszerezzük egy kis őrölt köménnyel, kis sóval, felöntjük egy pici vízzel és hagyjuk párolódni. Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a mézet, és kicsit karamellizáljuk. Az aszaltszilvákat feldaraboljuk és hozzákeverjük. Félretesszük, amíg elkészül a kacsamell. Besózzuk mindkét oldalát és a bőrét beirdaljuk. Forró serpenyőben 4-4 percig sütjük mindkét oldalát, majd kb. 8-10 perce betesszük a sütőbe a bőrével felfele. Így szép rózsaszínre tudjuk megsütni. Igazán omlós, puha lesz. A káposztával tálaljuk. Nem igényel más köretet. sütési hőfok: 190°C


Kategória: Húsételek receptjei


A kacsamell steak szilvás párolt káposztával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook