Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Az én sóskafőzelékem recept

Az én sóskafőzelékem recept

Az én sóskafőzelékem hozzávalói:
kb. fél kg sóska
4-5 evőkanál étolaj
4-5 evőkanál liszt
tej

pici cukor


Az én sóskafőzelékem elkészítési módja:
A sóskát jól megmosom, szárát letépem. (Ha túl vastag a szára, kettéhajtom és végig kitépem a szárát.) Összefogok egy maroknyit és vékony szeletekre vágom. A lisztből a felforrósított étolajjal világos barna rántást készítek. Beledobom az összevágott sóskát és nagy lángon addig keverem, míg a sóska összeesik. Ekkor annyi tejet öntök hozzá, hogy főzelék sűrűségű legyen. Sózom és csipetnyi cukrot adok hozzá.

Bundás kenyérrel, főtt burgonyával, sonkával, főtt- vagy tükör tojással fogyaszthatjuk.


Kategória: Főzelékek receptjei


Az én sóskafőzelékem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook