Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kókuszos-meggyes kocka recept

Kókuszos-meggyes kocka recept

A Kókuszos-meggyes kocka hozzávalói:
egy 20×30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
30 dkg finomliszt
4 tojássárgája
3 evőkanál kakaópor
1, 5 csomag sütőpor
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
A töltelékhez:
15 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék
4 tojásfehérje
A lap lekenéséhez:
2 evőkanál meggylekvár
A szóráshoz:
40 dkg magozott meggy
A bevonathoz:
1 csomag főzés nélküli csokoládés pudingpor
2 evőkanál tej
18 dkg vaj
18 dkg cukor
A díszítéshez:
2 teáskanál kókuszreszelék
meggyszemek


A Kókuszos-meggyes kocka elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük. Az első tésztalapot tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A másik tésztadarabot a fagyasztóba tesszük, míg a töltelék elkészül. A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a kókuszreszelékkel összekeverjük. A tepsiben várakozó tésztát megkenjük a lekvárral, a meggyet elosztjuk rajta, és a kókuszos habot elsimítjuk rajta. A fagyasztóból kivesszük a tésztánkat, és reszelőn ráreszeljük a kókuszos töltelékre. 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. A sütemény tetejét a sütés vége felé alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen. A bevonathoz vízgőz felett a hozzávalókat egy tálban elektromos keverővel sűrűsödésig keverjük, és a kihűlt süteményre öntjük. A tálcán megrázogatjuk, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön. Szép, fényes mázat kapunk, de nem lehet késsel simítani, mert egyszerre köt. Kókuszreszelékkel megszórjuk, meggyel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kókuszos-meggyes kocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook