Szerencsebatyu recept

A Szerencsebatyu hozzávalói:
Gyúrt tésztához:

125 g lágy vaj margarin
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
20 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma mandula
1 csipet só
1 tojás (közepes méretű)
1 evőkanál víz

Ezenkívül:

Kis papírcsíkok jókívánságokkal
Csokoládé dekorációk


A Szerencsebatyu elkészítési módja:
A tepsit kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd kb. 36 x 24 cm lappá nyújtjuk. A tésztából 6 x 6 cm négyzeteket vágunk, vízzel kicsit megkenjük. Majd a tészta négyzet közepére egy-egy összehajtott papírcsíkot teszünk. A négyzet három sarkát a középpontig behajtjuk, majd a batyukat a tepsibe állítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A süteményt a csokoládé dekorációkkal díszítjük. Csokoládé dekorációt magunk is készíthetünk, ha 100 g étcsokoládét apróra törünk, gőz felett 1 evőkanál olajjal felolvasztjuk, majd kisméretű kiszúróformákba kevés csokoládét öntünk, vagy a csokoládét tortadíszítőbe töltjük, és sütőpapírral tetszés szerinti motívumokat rajzolunk. Hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 10 perc

Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szerencsebatyu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook