Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Habkönnyű rizsfelfújt recept

Habkönnyű rizsfelfújt recept

Elkészítési idő 60 perc

A Habkönnyű rizsfelfújt hozzávalói:
1 l tej
20 dkg rizs
5 dkg vaj vagy \"Vénusz sütőmargarin
6 tojás
1 citrom leve és reszelt héja
cukor ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
A tepsi kikenéséhez:
sütőmargarin
zsemlemorzsa


A Habkönnyű rizsfelfújt elkészítési módja:
A rizsből a tejjel és ízlés szerinti cukorral tejberizst készítünk. Közben beleolvasztjuk a vajat is. Ezután teljesen kihűtjük. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és a rizshez adjuk. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral jól kikeverjük, és a rizshez adjuk. A tojások keményre felvert fehérjét pedig óvatosan a tojássárgás rizshez adjuk. A tepsit kikenjük margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és a masszát beleöntjük. Kis lángon világosbarnára sütjük. Mi baracklekvárral esszük legsűrűbben, de bármilyen lekvárral finom.

Már nagyon sokat kísérleteztem rizsfelfújt receptekkel, míg végre kitapasztaltam, hogy a legjobb. Nagyon jó, ha van kimaradt tojásfehérje, például ami gyúrásnál nem kellett, nyugodtan bele lehet tenni, még lazít a tésztán. Szerintem fantasztikusan könnyű tésztája van, ezt ki kell próbálni


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habkönnyű rizsfelfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook