Horthy lepény recept

Elkészítési idő 75 perc

A Horthy lepény hozzávalói:
A tésztához:
30 dkg liszt
1 db tojás
1 dkg szalalkáli
2 dl tej
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
A krémhez:
4 evőkanál liszt
4 dl tej
25 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor


A Horthy lepény elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, ha nem akarna összeállni, akkor még egy kicsi tejet adunk hozzá. 3 lapot sütünk 20×30 cm-es kivajazott tepsi hátán. A krémhez a lisztet a tejjel és a cukrokkal simára keverjük, majd sűrűre felfőzzük, kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel simára keverjük. A lapokat megtöltjük.

Porcukorral meghintve, felkockázva kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A horthy lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook