Bögrés diós recept

A Bögrés diós hozzávalói:
3-4 evőkanál zsír
1 bögre cukor
2 tojás
2 bögre liszt
1 csomag sütőpor
3 evőkanál baracklekvár
1 bögre tej

+ a tetejére darabolt dió ízlés szerint


A Bögrés diós elkészítési módja:
1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. 2. A tészta hozzávalót összekeverjük. 3. A tésztát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük. 4. A tetejét alaposan megszórjuk darabolt dióval. Ne sajnáljuk, ez lesz a lelke! 5. Kb. fél óra alatt, aranybarnára sütjük. Tűpróbát végzünk.

Ez a sütemény valóban olyan pihe-puha, hogy szinte beleomlik az ember szájába. A külleme pedig, mikor kivesszük a sütőből, tündöklően aranyosra pirult.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bögrés diós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook