Habos kávés recept

A Habos kávés hozzávalói:
Tésztához:

20 dkg liszt
4 tojás
20 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 dl tej
1 dl napraforgó olaj

Krémhez:

10 dkg liszt
3 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
1 dl feketekávé
20 dkg porcukor
20 dkg margarin

Piskótához:

4 tojás
4 ek cukor
4 dkg liszt

Tetejére:

4 dl habtejszín
2 kávéskanál ételfesték (piros)


A Habos kávés elkészítési módja:
Tészta: a tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, tejet és az olajat, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, majd kihűtjük. Krém: a tejet, vaníliás cukrot, tojások sárgáját, lisztet és a kávét összekeverjük, felfőzzük. Amikor kihűlt a krém, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint. A kihűlt tésztára kenjük ezt a krémet. Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, és beleszitáljuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben megsütjük. A krémmel megkent tésztára tesszük a kihűlt piskótát. A habtejszínt keményre felverjük és a háromnegyed részével megkenjük a piskótát. A maradék habhoz adjuk a piros ételszínezőt és habzsákba téve ízlés szerint díszítjük a süti tetejét.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos kávés elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook