Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bögrés Raffaello recept

Bögrés Raffaello recept

A Bögrés Raffaello hozzávalói:
1 bögre=most 300 ml

2 db tojás
1 bögre tej
2 bögre rétesliszt
1/2 bögre olvasztott vaj
1 cs sütőpor
1,5 bögre porcukor

A tetejére:
1/2 bögre porcukor
1/2 bögre kókuszreszelék

A megsült forró tészta tetejére:
1 bögre tejszín(én Oké tejszínt tettem,de más is jó,de nem főzőtejszín!)
+kevés porcukor a tálaláshoz és kókuszreszelék is

1 db tepsi 20×30 cm-es vajjal kikenve


A Bögrés Raffaello elkészítési módja:
A tojásokat egészben felverjük, tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral, olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet. A kivajazott tepsibe simítjuk, megszórjuk fél bögre kókuszreszelékkel, majd a fél bögre porcukorral. Előmelegített sütőben sütjük. Magas a süti, tehát tűpróba vagy, ha alacsonyabbat akartok, akkor tegyétek nagyobb tepsibe. A megsült forró sütire az 1 bögre tejszínt rálocsoljuk. A tészta magába szívja. Nagyon-nagyon fincsi,próbáljátok ki! A kihűlt tésztát szeleteljük, megszórjuk vékonyan porcukorral, valamint kókuszreszelékkel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bögrés raffaello elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook