Habos barackos recept

A Habos barackos hozzávalói:
A piskótához:
3 db tojás
3 kanál víz
6 kanál cukor
6 kanál liszt
késhegynyi sütőpor

A sütemény többi részéhez:
1 doboz barack befőtt (más gyümölcsből is készíthető)
4,5 dl lé a befőttből, (ha nincs annyi, akkor rostos gyümölcslével egészítsük ki a megfelelő mennyiségre)
1 csomag vanília puding
1 csomag vaníliás cukor
a gyümölcslé édességétől függően 1 - 2 kanál cukor (ízlés szerint)
diónyi margarin
1 doboz cukrászhab (a hulala a legjobb)
1 csomag habfixáló
1 kiskanál kakaópor a megszóráshoz


A Habos barackos elkészítési módja:
1.) a vizes piskóta elkészítése: a 3 tojás fehérjéből és a 3 kanál vízből habot verek, ebbe keverem aztán apránként a cukrot, a tojások sárgáját, a sütőporral kevert lisztet (a jó piskótát sokáig kell keverni), majd előmelegített sütőben megsütöm a szokásos módon. 2.) a barackot apró darabokra vágom. A befőtt levével és a barackdarabokkal, vaníliás cukorral, (szükség esetén cukorral) főzöm meg a pudingot, ha kész, még melegen belekeverem a diónyi margarint. 3.) ha megsült a piskóta és kihűlt körbevágom a tepsiben, de benne hagyom, mert ott könnyebb az "emeleteit" rátenni. A kész piskótára kenem a langyos pudingos krémet. 4.) a tejszínhabot felverem a habfixálóval együtt (a cukrászhabok elég kemények, de a szeletelés szempontjából mindenképpen jó, ha van benne még habfixáló is). A sütemény tetejére simítom a habot, majd megszórom a kakaóporral. Ez után lehet szeletelni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos barackos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook