Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vaníliapudingos barackos sütemény recept

Vaníliapudingos barackos sütemény recept

A Vaníliapudingos barackos sütemény hozzávalói:
Tésztához:

40 dkg finomliszt
4 evőkanál cukor
2 tojás
10 dkg margarin vagy vaj
1 csomag sütőpor
4 evőkanál tejföl
4 evőkanál tej
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál zsemlemorzsa

Töltelékhez:

0, 5 liter tej
1 csomag főzni való vanília pudingpor
3 púpozott evőkanál cukor
1 púpozott evőkanál búzadara (gríz)
1 kg őszibarack


A Vaníliapudingos barackos sütemény elkészítési módja:
A lisztet a margarinnal elmorzsolom, hozzá keverem a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Hozzáadom még a 2 tojást, a tejfölt és a tejet is, és összedolgozom. Közepesen lágy tésztát kapok. Egy tálkában fél órára a hűtőbe teszem pihenni. Elkészítem a tölteléket. A tejet gőz fölött felmelegítem, majd beleteszem a cukrot és hozzáadom a kevés tejjel elkevert pudingport, valamint a búzadarát. A szokásos módon sűrűre főzöm a pudingot. Az őszibarackot meghámozom, kimagozom és szeletekre vágom. A tésztát kétfelé osztom. Az egyik felét kinyújtom és egy közepes tepsibe helyezem, úgy, hogy egy kis pereme legyen, majd megszórom zsemlemorzsával. A tésztára egyenletesen rásimítom a pudingot, és a pudingra rakom a szeletelt barackot. Kinyújtom a másik lapot is és barackra terítem, majd villával megszurkálom. 240 fokra előmelegített sütőbe teszem, majd 4 perc után a sütés hőmérsékletét 140 fokra mérsékelem (légkeveréses sütő) és aranysárgára sütöm. Langyosan szeletelem és ízlés szerint porcukrozom a tetejét. Készíthető meggyel és szilvával is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vaníliapudingos barackos sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook