Kokárda recept

A Kokárda hozzávalói:
A barna réteghez

15 dkg kekszmorzsa (háztartási keksz)
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
5 dkg étcsokoládé (olvasztott)
2 ek cukrozatlan kakaópor
20 ml habtejszín (vagy tej, szükség szerint)

A piros és zöld réteghez

15 dkg kekszmorzsa (háztartási keksz)
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
20 ml habtejszín (vagy tej, szükség szerint)
10 csepp ételfesték (piros, zöld)
0.5 teáskanál császárkörte aroma
5 csepp keserűmandula aroma

A fehér réteghez

10 dkg kókuszreszelék
8 dkg porcukor
5 dkg margarin


A Kokárda elkészítési módja:
A barna réteghez a darált kekszet, a porcukrot, a kakóport összekeverjük. Elmorzsoljuk a margarinnal, majd egy kevés tejszínnel és 5 dkg olvasztott csokival összegyúrjuk. Annyi tejszínt adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen, de ne lágy! A piros és zöld réteghez is a darált kekszhez adjuk a porcukrot, elmorzsoljuk benne a margarint, és annyi tejszínt adunk hozzá, hogy kemény legyen, de összeálljon. Ezután kettéosztjuk úgy, hogy a piros kicsit több legyen. A piros réteghez egy kevés császárkörte aromát keverünk, hogy legyen valamilyen íze, meg piros ételfestéket, hogy színes legyen, a zöldhöz meg zöld színű keserűmandula aromát és zöld ételfestéket keverünk. Mivel az aroma is lágyítja a tésztát, szórunk hozzá még egy kis kekszmorzsát, és először azzal keverjük el a festéket és az aromát. Gyurma állagú legyen! A fehér réteghez a kókuszreszeléket a porcukorral, és a margarinnal gyúrjuk össze. (Sajnos nem volt szép fehér kókuszreszelékem itthon.) A tésztát - 2 sütőpapír között lehet tapadásmentesen kinyújtani - kb. 8 mm vastagra nyújtjuk. A középső zöld tésztából rudat sodrunk, azt betekerjük a kókuszosba, azt a pirosba, végül a kakaósba. Minden réteg csak egyszer érje körbe az előzőt! Nehéz pontosan kiszámítani. Ha szélesebb, levágjuk a fölösleget, ha nem ér össze, kipótoljuk. Fóliába csomagoljuk a hengert szorosan, és jól lehűtjük. Vékony pengéjű késsel szeleteljük. Egy-egy karikákba egy fogpiszkálóval bordákat nyomkodunk, így hasonló lesz a kokárdához.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kokárda elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook