Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vörös bársony torta recept

Vörös bársony torta recept

A Vörös bársony torta hozzávalói:
A tésztához:

25 dkg liszt
fél tk só
1 csapott ek kakaó a lisztbe szitálva
13 dkg vaj
30 dkg cukor
3 tojás
2 tk vanília kivonat
2, 5 dl kefir
2 ek folyékony, piros ételszínező
2 tk ecet
2 tk szódabikarbóna

Krémhez:

25 dkg mascarpone
25 dkg gesztenye massza
5 dl hulala habtejszín
2 ek. cukor
2 cs. habfixáló-por


A Vörös bársony torta elkészítési módja:
A lisztet, sót és kakaót összevegyítjük. Egy másik tálba tesszük a szoba-hőmérsékletű vajat, addig kavarjuk, amíg krémessé válik. Ezután beletesszük a cukrot, azzal is összedolgozzuk, majd a tojásokkal is. Végül beletesszük a vanília aromát, jól elvegyítjük. Egy pohárba kimérjük a kefirt és belevegyítjük a színezéket. A liszthez öntjük a vajas masszát, elkavarjuk, hozzáadjuk a piros kefirt és simára dolgozzuk. Végül a szódaport leöntjük az ecettel, hagyjuk felfutni, majd a tésztához kavarjuk. 23 cm átmérőjű tortaformának az alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk. Belesimítjuk a tésztát és 180 fokon 45-50 perc alatt megsütjük. Miután kivesszük a sütőből, 10 percet hagyjuk a formában hűlni, majd óvatosan kiborítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután fóliába csomagoljuk és 1 órára megy a hűtőbe. Ezt azért, mert így megdermed és könnyebb lesz elvágni és megkenni a krémmel, mint a friss, puha tésztát. Időközben elkészítjük a krémet: A mascarponét keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a gesztenyemasszát. Verjük kemény habbá a tejszínt a zselatinfix-szel, majd óvatosan forgassuk hozzá a gesztenyés krémhez. Csodálatosan könnyű, habos krémet kapunk! A tortalapot kivesszük a hűtőből, három lapot vágunk, megtöltjük a krémmel, majd bevonjuk ugyanazzal. A lehulló morzsákból egy sütikiszúró segítségével szívecskéket szórunk a közepére és vágott mandulával díszítjük.

Éjszakára hűvösre tesszük, másnap gyönyörűen szeletelhető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vörös bársony torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook