Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Paleo spenót recept

Paleo spenót recept

A Paleo spenót hozzávalói:
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 csomag mindenmentes natúr parajpüré
- 1 nagy evőkanál zsír
- 5 dl víz
- 3 cl cocomas
- 1 púpos teáskanál szezámliszt
- 2 evőkanál mandulaliszt
- 3 teáskanál házi ételízesítő
- 3 tekerés frissen őrölt bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db 25 dkg-os édesburgonya (helyette lehet répa, zeller)- 1 evőkanál zsír
- 1 teáskanál útifűmaghéj (elhagyható)
- csipet só
- 1/4 tk. szódabikarbóna
- 8 db tojás feltétnek


A Paleo spenót elkészítési módja:
Elkészítés A kiolvasztott parajt a 4 dl vízzel, ételízesítővel, borssal feltesszük főni. Közben rántást készítünk a zsírból és a mandulalisztből a 3 gerezd zúzott fokhagymával (nem szabad sokáig pirítani, kb. 1 perc kis lángon), felöntjük 1 dl vízzel és a spenóthoz öntjük. Főzzük kb. 15 percet. Ez idő alatt elkészítjük a habarást: 3 cl cocomas, 2 cl forró víz, csipet só, 1 teáskanál szezámliszt. Ezzel sűrítjük a végén, majd 5 percig főzzük még. További opció a szódabikarbóna a főzés elején, mely lazítja a textúráját az ételnek, és az 1 teáskanál útifűmaghéj a habarás után, mely sűrít és kellemes, habos állagot ad a főzeléknek. Amíg a főzelék elkészül, megfőzzük a 8 db tojást (titka: forró vízben odatenni, forrásnál a vizet lezárni, fedővel lefedni és 10 percig hagyni "melegedni". Ez alatt tökéletesre fő.), és megsütjük a meghámozott, kockára vágott édesburgonyát.


Kategória: Főzelékek receptjei


A paleo spenót elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook