Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Rakott hal recept

Rakott hal recept

Elkészítési idő 60 perc

A Rakott hal hozzávalói:
1 kg fehérhúsú filézett hal
10 dkg vaj
2 evőkanál reszelt vöröshagyma
4 közepes nagyságú sárgarépa
2 dl fehérbor
4 dl tejföl
3 tojás sárgája
25dkg reszelt sajt



A Rakott hal elkészítési módja:
10 dkg vajon tűzálló tálban üvegesre pároljuk a hagymát, elterítve ráreszeljük a sárgarépát, a répára ráfektetjük az előzőleg besózott haldarabokat. A halakra ráöntjük a bort, borsónyi vajdarabokat tesszük az egész tetejére. Lefedjük a tálat, és 20 percre sütőbe tesszük. Félidőben megforgatjuk a haldarabokat. Levesszük a fedőt. A tejfölt simára keverjük a tojás sárgájával, és ráöntjük a halakra, majd sajtot szórunk a tetejére. A nyitott tálat addig tesszük vissza a sütőbe, amíg aranysárga nem lesz a sajt. Krumplipürével tálaljuk.


Kategória: Reform ételek receptjei


A rakott hal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook